Fuktsäkerhetsprojektering
Fuktskador är en av de största riskerna vid byggnation, oavsett om du är byggherre, entreprenör eller privatperson som bygger småhus.
En väl genomtänkt fuktsäkerhetsplanering minskar risken för kostsamma skador, förlängda byggtider och ohälsosamma inomhusmiljöer.
Våra fuktsäkerhetsdokument bygger på ByggaF-metoden, en branschstandard för systematisk hantering av fuktrisker i byggprojekt och är uppdelat i tre delar Fuktsäkerhetsbeskrivning, Fuktsäkerhetsprojekteringoch Fuktsäkerhetsplan.

Fuktsäkerhet i tre steg - Allt i en leverans.
Vår fuktsäkerhetsdokumentation är uppdelat enligt följande:
Fuktsäkerhetsbeskrivning - identifierar och beskriver projektets fuktrisker samt vilka övergripande åtgärder som behöver vidtas. Den ligger till grund för fuktsäkerhetsprojekteringen och fuktsäkerhetsplanen och säkerställer att alla identifierade fuktrisker beaktas i byggprocessen.
Dokumentet bygger på ByggaF-metoden, en branschstandard för systematiskt fuktsäkerhetsarbete, och hjälper byggherrar och entreprenörer att skapa en fuktsäker byggnation.
Genom att följa en strukturerad process identifieras, analyseras och hanteras fuktproblem i ett tidigt skede.
Fuktsäkerhetsprojektering - andra dokumentet där riskerna analyseras mer i detalj och konkreta lösningar och kontroller tas fram för att minimera fuktproblem. Fuktsäkerhetsprojekteringen är en central del i fuktsäkerhetsarbetet och används för att analysera och hantera identifierade fuktrisker innan byggstart.
Här utreds riskmoment, fuktkritiska konstruktioner identifieras och åtgärdsförslag tas fram för att minimera fuktriskerna.Denna projektering ligger i sin tur till grund för fuktsäkerhetsplanen. Genom att kartlägga potentiella fuktproblem och vidta rätt åtgärder i planeringsskedet kan framtida skador och kostnader minimeras.
Dokumentet bygger på ByggaF-metoden, en etablerad branschstandard som säkerställer att riskbedömningar och åtgärder genomförs på ett strukturerat sätt.
Fuktsäkerhetsplan - denna plan används för att styra och säkerställa att de planerade åtgärderna genomförs korrekt under byggprocessen. Den definierar kontroller, ansvarsområden och åtgärder vid eventuella avvikelser. Fuktsäkerhetsplanen används aktivt under hela byggprocessen för att säkerställa att fuktproblem inte uppstår.
Fuktsäkerhetsplanen är ett praktiskt verktyg för att säkerställa att fuktsäkerhetsåtgärderna genomförs på byggarbetsplatsen. Den innehåller tydliga riktlinjer för hur identifierade fuktrisker ska hanteras, vem som ansvarar för vad och vilka kontroller som ska genomföras under byggtiden.
Dokumentet bygger på ByggaF-metoden, en etablerad branschstandard som säkerställer att riskbedömningar och åtgärder genomförs på ett strukturerat sätt.
Dessa tre dokument samverkar för att skapa en beprövad metod som systematiskt begränsa fuktskador. Genom att följa en strukturerad process identifieras, analyseras och hanteras fuktproblem i ett tidigt skede och ni unviker onödiga och kostsamma misstag.
Det kompletta fuktsäkerhetspaketet
Med vårt kompletta fuktsäkerhetsdokument får du alla tre delar samt bilagor som krävs för en systematisk fuktsäkerhetsprocess.
I dokumentet ingår:
Fuktsäkerhetsbeskrivning
Fuktsäkerhetsprojektering
Fuktsäkerhetsplan
Utöver dessa tre grunddokument ingår även följande bilagor:
Förteckning över fuktkritiska moment och konstruktioner
Fuktrondsprotokoll
Avvikelserapport
Spara tid och och minimera risken för fuktskador - skapa ditt dokument om fuktsäkerhet direkt!
Prisexempel: Fuktsäkerhet
Priser redovisas inklusive moms. | |
Komplementbyggnad (tex: garage, ateljé eller gäststuga): | 1 490 kr |
Komplementbostadshus (helårsboende tex attefallshus): | 1 990 kr |
Enbostadshus: | 2 990 kr |
Tvåbostadshus: | 3 490 kr |